Confidenţialitate

De ce trebuie investigate şi tratate palpitaţiile 

Pentru unii, bătăile neregulate ale inimii ce apar în fibrilația atrială nu cauzează probleme. Pentru alții, fibrilația atrială conduce la atac vascular cerebral, infract miocardic sau agravează insuficiența cardiacă. Alături de palpitații, simptomele fibrilației atriale constau în amețeli, oboseală, slăbiciune musculară, senzație de sufocare sau dureri în piept.

Persoanele care suferă de fibrilație atrială au de 5 ori mai mare riscul de a suferi un atac vascular cerebral. Diabetul și hipertensiunea arterială cresc acest risc și mai mult.

Alimentația pacienților cu fibrilație atrială este foarte importantă. Legumele și fructele, alături de alimentele bogate în grăsimi sănătoase precum somonul, trebuie să se găsească zi de zi în dietă. Reduceți cantitatea de zahăr, grăsimi trans și sare. De asemenea, nu mâncați seara târziu cu puțin timp înainte de culcare.

Orice pacient cu boală cardiovasculară care este fumător și continuă să fumeze are riscuri extrem de mari pentru complicații, inclusiv atac vascular cerebral, care înseamnă în multe cazuri paralizii ale mâinilor și picioarelor cu imobilizare la pat și imposibilitatea de a vorbi coerent.

Este foarte important să respectați tratmentul recomandat de medic. Nu modificați dozele fără înștiințarea medicului și nu uitați să vă luați medicamentele. Chiar dacă vă simțiți bine, nu considerați că tratamentul trebuie neglijat. De cele mai multe ori, tratamentul pentru bolile cardiovasculare este pentru tot restul vieții.