Confidenţialitate

Darius Vâlcov, pus acuzare într-un nou dosar

Darius Vâlcov este vizat într-un dosar în care, luna trecută, un angajat al Oficiului de Cadastru Olt a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat că a primit mită din partea unei firme controlate de fostul ministru al Finanțelor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt arată că Vâlcov a înființat 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv Millenium Topographica, Contis Company şi Ciobanu şi Asociaţii.

Darius Vâlcov a decis să coopteze în cadrul uneia dintre aceste firme, un funcţionar de la Oficiul de Cadastru Olt care să verifice, în prealabil, documentaţia întocmită de angajaţii MILLENIUM TOPOGRAPHICA firmă care se ocupa cu activități ce țin de cadastru.

El a vrut să evite astfel respingerea documentațiilor la Oficiul de Cadastru.

În acest sen – susțin anchetatorii – angajatul OCPI Olt ar fi primit, în perioada ianuarie 2012 – martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, iar în schimbul banilor acesta trebuia să verifice documentaţia întocmită de către angajaţii societăţii respective.

În același dosar este urmărit penal și fostul consilier local din partea PNL Slatina, Mircea Dogaru, care era jurist la firma Millenium Topographica.

Atât Vâlcov cât și Dogaru au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.
Fostului ministru I s-a interzis să plece din România și i-a fost impusă obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar.

Pe 5 mai 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 zile pentru un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt pe care îl acuză că a primit mită timp de trei ani de la o firmă din Slatina.

Angajatul OCPI Olt ar fi primit, în perioada ianuarie 2012 – martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, iar în schimbul banilor acesta trebuia să verifice documentaţia întocmită de către angajaţii societăţii respective.