Confidenţialitate

Dan Bittman: ”Refuz să trăiesc în condiții degradante”

Invitat la Antena 3, miercuri seara, solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a făcut mai multe declarații în care au pus la îndoială amploarea crizei sanitare din România.

”Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult”, a spus Dan Bittman.

El spune că numărul de cazuri ”este scos din burtă” și contestă cauza multelor decese înregistrate în pandemie. De asemenea, Dan Bittman nu este de acord cu duritatea restricțiilor din acest moment. Admite, însă, că se poate îmbolnăvi și spune că-n această situația va urma un tratament.

“Pericolul există (…) Dar ne luăm după alte țări în loc să gândim cu capul nostru. Oameni buni, începeți să gândiți cu mințile voastre. Nu vă mai lăsați influențați de tot felul de povești care vin din Franța, din Italia, din Germania (…) În Germania sunt, poate, zeci de mii de îmbolnăviri în fiecare zi, dar nu moare nici dracu’, pentru că știu să aiba grijă de ei și îi tratează. în România, avem câteva mii de așa-zise infectări pe zi și, iartă-mă, un medic care lucrează în sistem exact pe cifre îmi povestea cum adunau ei: dacă te testează de trei ori, la același pacient, pun trei, nu unul singur. De asta spun, hai să revenim cu picioarele pe pământ”, a spus Dan Bittman.

Solistul Holograf a mai spus la Antena 3 ca el crede in “modelul suedez, modelul neo-zeelandez, modelul grecesc”. “Cum e posibil sa innebunesti niste oameni cu un test cu 30% marja de eroare (testele PCR, n.r.) Hai să fim serioși! Vrem să îngrozim un popor întreg? N-o să mai ieșim pe străzi, mare șmecherie”, a spus solistul Holograf.

Germania, invocată de artist, a înregistrat până acum peste 398.000 de cazuri de COVID-19 și 9911 decese, cu 39 înregistrate față de ultima raportare. În Germania, numărul zilnic de cazuri de coronavirus a ajuns, joi, la 11.287, față de aproximativ 7.600 miercuri. Printre cei depistați pozitiv este și ministrul Sănătății.

Buletinul informativ transmis de Grupul de Comunicare Strategică zilnic, în jurul orei 13, conține distinct testele făcute la cerere, după definiția de caz și retestările.

Ultimul bilanț transmis de autoritățile din România a indicat cel mai mare număr de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri, 21 octombrie, alte 4.848 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 37.025 de teste) și 69 de decese din cauza COVID-19.