Confidenţialitate

Dan Bittman, la aniversare

Născut la 29 martie 1962, în București, Dan Bittman este solistul trupei rock Holograf, alături de care a cunoscut succesul.

”M-am născut în Bucureștiul anilor ’60 pe strada Banu Mărăcine la numărul 25… ceva mai jos de Teatrul Evreiesc de Stat. Strada nu mai există, în locul ei tronează acum magazinul Unirea. Pe vremea copilăriei mele era un parc unde tata mă trăgea cu sania pe zăpada care scârțâia sub tălpile bocancilor lui, iar vara alergam cât era pajiștea de mare cu copiii din cartier după o minge de piele cu șiret… De la mine din curte vedeam Dealul Mitropoliei, Hala Unirii unde întorcea tramvaiul 14, Dâmbovița care curgea la suprafață, cu malurile înverzite și sălcii pletoase care sărutau apa, Spitalul Brâncovenesc unde lucra mama mea… Casa noastră era plină mereu de unchi, mătuși și bunici, toți claie peste grămadă, ‘iar pomii din grădină îmi păreau înalți până la cer… Ce a urmat, toată viața mea, e în cântecele mele. Durere, pasiune, bucurii, neîmpliniri, pe toate le găsiți aici”, mărturisește artistul pe site-ul lui oficial, www.danbittman.ro.

În 2004,  Administrația Prezidențială i-a conferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B — “Muzică”, ”pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Dan Bittman a jucat și în filme, precum Proprietarii de stele (2001), Orient Express (2004) și Supraviețuitorul (2008).