Confidenţialitate

Dacian Cioloș: ”Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani”

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a fost ales, miercuri, liderul nou-înființatului grup ”Înnoim Europa” din Parlamentul European. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” şi Alianţa USR-PLUS.

Alegerea lui Dacian Cioloș ca lider în Parlamentul European al grupului ”Înnoim Europa” vine ca urmare a renunțării la candidatură a lui Nathalie Loiseau. Ulterior, Jean ARthuis, membru al grupului ALDE și președinte al Comisiei de buget din PE, a transmis că Dacian Cioloș ”ar trebui să joace un rol important” în nou-înființatul grup.

Într-o postare pe Facebook, Dacian Cioloș a scris că președinția grupului este un pas pentru construcția politică gândită în ultimii doi ani.

”Președinția grupului Renew Europe e doar un pas în construcția politică pe care am gândit-o în ultimii doi ani. E un pas important, dar e doar începutul proiectului nostru.”, a scris liderul PLUS.

Acesta a declarat că, prin activitatea de la Bruxelles, partidul său va continua să aducă ”cât mai mult din Europa în România”.

”Am dovedit că merităm încredere la alegerile din 26 mai, am dovedit că suntem parte integrantă a forțelor politice relevante ale Europei. Vom continua să aducem cât mai mult din Europa în România prin activitatea noastră la Bruxelles și în cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide în toată țara.Acum trecem la pasul următor și începem construcția politică internă prin care să le oferim cetățenilor români un viitor așa cum îl merită.”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.