Confidenţialitate

Dacian Cioloș la un an de la preluarea mandatului, video live la Interviurile Europa FM – VIDEO

Exact la un an de la preluarea mandatului, la Interviurile Europa FM a fost invitat premierul României, Dacian Cioloș.

Anca Grădinaru a discutat cu invitatul său despre rezultatele alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii și Republica Moldova dar și despre bilanțul guvernării.

Premierul Dacian Cioloş a declarat la Interviurile Europa FM că nu s-a implicat și nu se va implica în campania electorală.

Premierul a precizat că a fost foarte atent să nu participe la niciun miting electoral în acestă perioadă și a adăugat că nu-şi va vinde conştiinţa pentru nimic în lume, cu atât mai puțin pentru a fi prim-ministru.

Dacian Cioloș a adăugat că a participat la mitingul PNL și la dezbaterea USR doar pentru că au avut loc înainte de startul campaniei electorale.

Ministerul Apărării va semna în scurt timp un contract cu firma germană Rheinmetall pentru construirea de transportoare blindate în România.

La Interviurile Europa FM, premierul Dacian Cioloş a anunţat că înțelegerea cu firma constructoare de vehicule şi echipamente militare vizează dotarea Armatei cu noi mașini de transport.

Premierul a vorbit și despre situația Institutului Cantacuzino din București. Executivul pregătește un act normativ prin care Institutul Cantacuzino va trece din subordinea Ministerului Educaţiei în cea a Ministerului Sănătăţii.

Șeful Guvernului a precizat că fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vrut să scape de institut atunci când a decis să-l dea în subordinea Educației.

Potrivit premierului Dacian Cioloş, Institutul Cantacuzino are nevoie de investiţii pentru a putea relua producţia de vaccinuri.