Cioloș la Interviurile Europa FM: Nu mă implic în campania electorală. Nu o să-mi vând conștiința pentru nimic în lume

Premierul Dacian Cioloş a declarat la Interviurile Europa FM că nu s-a implicat și nu se va implica în campania electorală.

Premierul a precizat că a fost foarte atent să nu participe la niciun miting electoral în acestă perioadă și a adăugat că nu-şi va vinde conştiinţa pentru nimic în lume, cu atât mai puțin pentru a fi prim-ministru.

Dacian Cioloș a adăugat că a participat la mitingul PNL și la dezbaterea USR doar pentru că au avut loc înainte de startul campaniei electorale.

Mitingul PNL a fost organizat pe data de 6 noiembrie, iar dezbaterea USR pe 9 noiembrie, ambele înainte de startul oficial al campaniei.

”Nu am fost în campanie electorală şi am fost foarte atent să nu fiu prezent în perioada campaniei electorale la niciun miting. Sunt (n.r. pe afişe electorale) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru pentru mai târziu, la fel ca USR. Am acceptat de principiu acest lucru, dar am spus foarte clar că nu mă implic în campania electorală”, a declarat Dacian Cioloş.

Premierul a mai precizat că nu le va spune oamenilor cu cine să voteze.

”Nu o să mă duc să spun, într-un fel sau altul, oamenilor cu cine să voteze. Le-am spus şi spun care sunt principiile, care este viziunea mea despre cum ar trebui să se guverneze, în jurul căror principii. Atâta vreme cât unele partide susţin aceste principii şi le promovează, este responsabilitatea lor să şi-o asume”.

Întrebat cât de mult îşi doreşte să rămână prim-ministru şi după alegeri, Dacian Cioloş a răspuns: ”Nu ştiu dacă pot spune că îmi doresc. Am spus că sunt gata să îmi asum acest lucru. Eu nu am fost pregătit să-mi asum acest lucru atunci când mi s-a propus. Acum pot spune că sunt mai mult decât atunci, dar şi acum sunt mai multe lucruri care trebuie să se întâmple. Este foarte important şi programul de guvernare, sunt mai multe lucruri care au fost aruncate în spaţiul public de diferitele partide care trebuie structurate într-un program de guvernare coerent, sunt foarte importanţi şi oamenii care sunt puşi în faţă. Va fi mult mai complex de guvernat cu partide politice, dar asta este democraţia. Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru a fi prim-ministru.”

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS