Confidenţialitate

Curtea de Apel București: Terenul pe care se află marile centre comerciale din nordul Bucureștiului – înapoi în proprietatea statului

Terenul pe care se află zona comercială din Nordul Capitalei ar urma să se întoarcă în posesia statului român.

E vorba despre 224 de hectare care au aparţinut omului de afaceri Puiu Popoviciu, însă acestea vor trebui să ajungă din nou în proprietatea statului român.

Între timp, în nordul Capitalei au fost ridicate mai multe centre comerciale, dar şi noul sediul al Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Între centrele comerciale ridicate acolo se numără mall-ul „Băneasa Shopping City”, hipermarketurile Ikea, Carrefour, Bricostore, Mobexpert și Metro, un cartier rezidential dar și mai multe clădiri de birouri.

Decizia Curții de Apel nu este definitivă și poate fi atacată.

Amintim, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, pentru fraudă în afaceri imobiliare. În prezent, se află în arest la domiciuliu la Londra, unde așteaptă extrădarea.

Condamnarea a venit la 2 august 2018, Puiu Popoviciu fiind găsit vinovat de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul „Ferma Baneasa” ( cumpărarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară). Prejudiciul față de stat a fost  estimat la peste 335 de milioane de lei și la aproape 620 de milioane de lei  față de Universitatea de Științe Agronomice.

Puiu Popoviciu a fost reținut la Londra în data de 14 august, după ce s-a prezentat la poliție în urma citației transmise de autoritățile române. Omul de afaceri a fost eliberat după ce  a plătit o cauțiune de 200.000 de lire sterline. În prezent, este obligat să poarte o brățară electronică de supraveghere și să se prezinte săptămânal la poliție.