Cum trebuie să fie micul dejun în perioada rece a anului

Azi, în Dimineața Zurli, nutriționistul Anetta Coman a vorbit despre cum ar trebui să fie micul dejun în perioada rece a anului.

”Atunci când vine frigul corpul nostru consuma mai multă energie să-și facă o termoreglare corespunzătoare, să ne ferim de frig, avem nevoie de mai multe proteine din surse sanatoase: ou, carne slabă, brânzeturi, nuci și semințe. Nu vom neglija însă nici legumele și fructele pentru necesarul de fibre și nici carbohidrații buni, precum pâinea integrala consumată în cantități mici.
Rețeta propusă de mine pentru micul dejun de astăzi este simplă: ou ochi în felie de pâine!
Se pregătește repede: încălziți la foc mic o tigaie antiaderentă in care ați pus un strop de unt sau ulei de măsline, luați o felie de pâine pe care o scobiți la mijloc cu ce aveți un pahar sau un cerc de bucatarie ( forma rotundă metalică de diverse mărimi ) o puneți in tigaie si în locul liberi spargeți un ou de găină sau 3 oua mici de prepeliță. Lăsați să se prăjească și gata”, a spus Anetta Coman, la Europa FM.