Rețeta nutriționistului: Pere la cuptor pentru un mic dejun Hiper-Energetic

Nutriționistul Ionuț Ignat ne-a dat, duminică, în Dimineața Zurli o Rețetă Zurli pentru un mic dejun sănătos și Hiper-Energetic! Cu pere, pentru că de ele aveau poftă Mirela Retagn și Fetița Zurli, plus că sunt și unele dintre vedetele acestui sezon.

Perele se taie în patru sau șase felii, se pun la cuptor pe o hârtie de copt pt circa 15-20 de min la 160 de grade Celsius. Se presară deasupra perelor cardamom, scorțișoară și șofran (opțional). Se prepară unul din următoarele toppinguri:

pentru o zi de sfârșit de săptămână (nu foarte încărcată) – sos de iaurt grecesc, fără zahăr adăugat cu mentă și puțin lime stors.
pentru o zi normală, dar cu un necesar energetic ridicat – unt de arahide topit presărat cu migdale.
pentru o zi încărcată la școală sau la serviciu – folosim ciocolată de peste 75% ca neuro-stimulent, topită într-un topping delicios și presărat cu fulgi de cocos.

Știați că perele au foarte mulţi nutrienţi şi puţine calorii, de aceea sunt atât de dulci şi parfumate? Acestea sunt o sursă excelentă de fibre, vitamina C, cupru şi vitamina K și sunt fructe hipoalergenice si au riscul de a favoriza apariţia alergiilor cel mai scăzut dintre toate celelalte fructe.

De regulă, perele sunt primele fructe administrate copiilor deoarece sunt moi, dulci, zemoase şi foarte uşor de digerat. Datorită indicelui glicemic scăzut (38) şi capacităţii de a regla nivelul glucozei din sânge, perele sunt recomandate spre consum diabeticilor, dar şi persoanelor care doresc să slăbească şi care au nevoie de energie la birou.

În plus, perele scad riscul de accident vascular cerebral şi de cancer pulmonar graţie antioxidanţilor care se găsesc din belşug în fruct şi care protejează capilarele şi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi.