Cum se joacă femeile cu mintea bărbaţilor: 5 efecte năucitoare

În matinalul Deşteptarea de joi, Vlad Petreanu şi George Zafiu ne-au atras atenţia asupra unor efecte năucitoare la care probabil nici nu ne gândeam: cele produse de …cum se joacă femeile cu mintea bărbaţilor.

1. Timpul trece altfel: Atunci când stau de vorbă cu o femeie sexy, bărbaţii aproximează greşit durata discuţiei, scurtând-o cu până la 3,5 minute, potrivit unui studiu desfăşurat la Şcoala de Management Rotman din Toronto, Canada. Din cauză că sunt prea ocupaţi să facă o impresie bună, aceştia au impresia că timpul zboară şi pierd din vedere cât durează cu adevărat dialogul.

2. Memoria îi trădează: La câteva săptămâni după ce mint pentru a impresiona o femeie frumoasă, bărbaţilor le este greu să-şi mai aducă aminte ce au inventat şi au spus şi cât era adevărat din ce au zis.

3. Devin nerăbdători: De exemplu, trăsăturile remarcabile ale unei femei îi determină pe reprezentanţii sexului opus care lucrează în domeniul finanţelor să accepte condiţii de creditare extrem de proaste.

4. Se transformă în Robin Hood: Şansele ca bărbaţii egoişti să devină’mână-largă’ când prin preajmă se află o domnişoară focoasă cresc ameţitor, arată un studiu britanic.

5. Formele femeii au efect de drog: Un studiu desfăşurat la Universitatea din Texas a demonstrat că bărbaţii experimentează senzaţii asemănătoare cu cele provocate de droguri atunci când se uită la fotografii cu femei al căror corp are formă de clepsidră.

Deci? Aţi simţit şi voi efectele?