Cum se întrec românii în cumpărături de Black Friday. Recordurile Black Friday în România

Sărbatoarea reducerilor îşi are originile în Statele Unite ale Americii şi se referă la următoarea zi de după Ziua Recunoştinţei. Marcând începutul cumpărăturilor din preajma Crăciunului, reduceri subtanțiale sunt aplicate de comercianţi diferitelor produse.

În România, conceptul de Black Friday a fost introdus de eMag si Flanco, în anul 2011. Popularitatea acestui eveniment în România este pe locul al II-lea din lume, potrivit statisticilor oferite de Google Trends. Singura ţară care ne depăşeşte din punct de vedere al interesului faţă de Black Friday este America, locul unde a fost creat conceptul Black Friday.

Încă de la lansarea Black Friday în România, rezultatele au fost impresionante pentru magazine, care nu se așteptau ca românii să fie dispuși să adopte atât de repede ”fenomenul”.

În anul 2011, primul an de Black Friday în România, eMag a vândut produse de peste 8 milioane de euro de Black Friday, devenind astfel cea mai aglomerată zi de vânzări din istoria companiei, de până atunci.

Campania derulată de Flanco în “Vinerea Neagră”, în anul 2014, a strâns la final peste un million de cumpărători în 87 de magazine din întreaga ţară.
Nici în anul 2015 de Black Friday statisticile nu au dezamăgit marile magazine. Astfel, Elefant.ro a înregistrat 35.000 de comenzi doar până în ora 13:00, iar eMag a cumulat 500.000 de produse comandate, media fiind de 41 de comenzi pe secundă, până în ora 14:00.

În acest timp, în Marea Britanie, de Black Friday 2015, Amazon.uk a înregistrat mai mult de 7,4 milioane de produse vândute. Recordul companiei a fost de 86 de produse vândute pe secundă.

Potrivit reprezentanţilor eMag, aproape 12 milioane de români aşteaptă Black Friday 2016.

În mod tradiţional, sărbătoarea reducerilor se organizează în ultima zi de vineri a lunii noiembrie, însă, ca în anii trecuţi, magazinele românești vor devansa evenimentul cu o săptămână. Black Friday 2016 va avea loc în România în data de 18 noiembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS