Confidenţialitate

Cum se curăță mașina de spălat pentru a evita murdăria și mirosurile neplăcute (P)

O casă trebuie menținută cât mai curată posibil, există puține îndoieli cu privire la asta, dar există aparate și camere care necesită îngrijire specială și care trebuie să fie întotdeauna fără pată. De exemplu, baia este o sursă majoră de bacterii și este o cameră în general împărtășită de mai multe persoane, deci este mai bine să fii extrem de curat.

Și același lucru se poate întâmpla și cu mașina de spălat. Cu toții ne dorim ca hainele noastre să iasă curate, mirosind bine și gata să facă față unei noi zile, dar uzura nu scapă acestui aparat electrocasnic, care are nevoie de îngrijire pentru a fi ca nou. Mașina de spălat este foarte expusă la umezeală, ceea ce poate duce la pete enervante sau, mai rău, la mucegai. Toate acestea pot fi transferate în hainele noastre și trebuie să le remediem.

Trucuri și sfaturi

După terminarea unui ciclu de spălare a rufelor, este necesar să atârnați hainele cât mai curând posibil, astfel încât umiditatea să iasă și hainele să nu rămână șifonate (sau cel puțin nu mai mult decât sunt deja, așa cum este normal). Dar este necesar să vă luați un minut din timpul vostru pentru a face un gest foarte simplu care va fi benefic pe termen lung: ștergeți cu o cârpă curată pentru a usca tamburul și cauciucul și lăsați ușa deschisă pentru a ventila și a se disipa acea umiditate.

Masina de spalat Arctic vezi pe Emag toate ofertele.

Dar chiar dacă facem acest lucru, uneori este prea târziu sau pur și simplu nu este suficient, astfel încât cauciucul va avea nevoie de o curățenie temeinică. Puteți folosi un detergent specializat, dar de obicei aceștia sunt foarte agresivi și pot uza excesiv cauciucul, obligându-l să fie schimbat mai devreme decât de obicei.

Pentru a evita acest lucru, există un remediu tradițional foarte eficient la domiciliu, care are nevoie doar de trei ingrediente, care sunt: 50 ml de oțet alb, o lingură de bicarbonat de sodiu și un pahar plin cu apă.

Am deja mixul, acum ce să fac?

Primul și cel mai important lucru este să îndepărtați orice obstacol care ar fi putut fi lăsat în mașina de spălat, cum ar fi o monedă, un nasture sau o șosetă. Apoi, cu ajutorul unei cârpe, îndepărtați murdăria cât mai mult posibil și, în cele din urmă, înmuiați cauciucul cu amestecul de oțet, bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța cauciucul și a îndepărta acele pete urâte.

Mașini de spălat vezi gama completa pe Emag

De asemenea, puteți pune lichidul într-un pulverizator și îl puteți pulveriza. Oricum ar fi, lăsați-l să se odihnească și să acționeze câteva minute. Apoi treceți din nou cârpa umedă sau orice este necesar pentru a îndepărta murdăria, îndepărtați rămășițele și uscați-o astfel încât să fie la fel de nouă.

Ce se întâmplă dacă există mucegai?

Dacă acest lucru nu funcționează deoarece mucegaiul a colonizat cauciucul mașinii de spălat, soluția este încă foarte simplă, deoarece sunt necesare din nou doar trei ingrediente, deși în cantități diferite. De data aceasta veți avea nevoie de trei litri de apă, un pahar plin de apă oxigenată și 60 ml de suc de lămâie.

Procedura este aceeași. Aplicați pe cauciuc o cantitate generoasă de amestec, lăsați-l să acționeze și după câteva minute curățați și uscați, astfel încât să fie perfect.

Deoarece este foarte posibil să aveți o parte din amestec rămasă, puneți-o în cutia cu detergent și porniți mașina de spălat cu un program lung și cu o temperatură ridicată. În acest fel, lichidul va pătrunde în fiecare colț al aparatului electrocasnic și va fi curat și aproape nou.