Confidenţialitate

Cum poate fi îngrijit mai bine părul

Cosmeticiana Codruta Farcaş recomandă folosirea cu prudenţă a produselor de îngirjire a părului şi evitarea spălării prea frecvente pentru că mecanismele naturale de apărare ar putea fi distruse astfel.

Zeama de lămâie este considerată un remediu perfect împotriva mătreţii. Zeama strânsă de la două-trei lămâi se toarnă pe întreaga suprafaţă a capului şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute, după care se clăteşte. Extractul de henna este cel mai eficient atunci când doriţi să aveţi părul mătăsos. Toate aceste reţete însă trebuie folosite cu înţelepciune, pentru că abuzul de ele poate distruge părul.

Aşa cum se întâmplă cu orice parte a corpului nostru, o alimentaţie echilibrată se reflectă şi în sănătatea părului. În cazul unui păr uscat şi subţire, care este predispus căderii, este indicat consumul legumelor verzi cum ar fi spanacul, urzicile sau salata verde. Până şi de căderea părului s-ar putea scăpa naturist, cel puţin în teorie. Specialiştii susţin că un masaj al scalpului poate face minuni. Pentru un efect mai rapid se recomandă folosirea unui ulei de cocos în timpul masajului.

Codruta Farcaş recomandă consultarea unui cosmtecian sau medic înainte de a pune în aplicare un tratament pentru păr.

Dacă şamponul se alege în funcţie de scalp, balsamul are rolul de a îngriji firul de păr. Specialistul consultat de Europa FM explică în interviul audio rolul cosmeticelor şi cum putem să ne punem mai bine în valoare părul.