Confidenţialitate

Cum gătim carnea pentru un grătar savuros? Adi Hădean explică la „Frecvența Gustului” | VIDEO

Începe minivacanța de 1 Mai, o vacanță pe care cei mai mulți dintre români „o gustă”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic – „este vacanță dedicată grătarelor, vacanța în care ne bucurăm de mâncare fără niciun sentiment de vină. Grătarul nu îngrașă și dacă este făcut după toate regulile corecte ale unui grătar este și sănătos și sățios”. Adi Hădean a fost invitatul Mihaelei Bilic în emisiunea „Frecvența Gustului” la Europa FM și a explicat cum alegem carnea pentru grătar, cum o gătim și ce este cel mai important atunci când o gătim.

Care este secretul unui grătar savuros?

„Cred că totul pleacă de la ingrediente, de la carne. Trebuie să fie o carne bună și încerc să promovez carnea de calitate, care provine de la niște animale care au fost crescute omenește, mai puțin industrializat, mai puțin la grămadă”, a explicat Adi Hădean la Europa FM.

Cum alegem carnea pentru grătar?

Prețul nu este o garanție a calității – poate să fie o indicație, dar nu neapărat pentru că e o piață foarte sălbatică. Înveți în timp, nu este o rețetă. În București mai găsești oameni care lucrează… Mă duc în piață, oameni care lucrează cu ferme mici, cu producători mici, care nu au nevoie să facă marfă care ține un infinit de ani pe raft. Multe din probleme vin din faptul că ne-am obișnuit să avem la dispoziție orice oricând”, a mai spus Adi Hădean.

„Dacă scrie pe ea că e BIO sau organic nu înseamnă că e și bun. Nu înseamnă că BIO acela a fost și crescut bine. Animalul se compune din tot ce a mâncat și din felul în care a mâncat și din experiențele pe care le-a avut, de fapt. La fel cum suntem și noi”, a adăugat Adi Hădean.

Cum gătim carnea la grătar?

„În ceea ce privește gătitul, e foarte important să nu gătești carnea prea mult sau mai bine să o gătești mult de tot, dar la temperatură mai joasă – poți s-o faci și la grătar, dar pentru asta îți trebuie un anume tip de grătar și un pic de meșteșug.

Dacă vrei să o gătești la o temperatură joasă și timp îndelungat trebuie să gătești la căldură indirectă, adică ai dat cărbunii la o parte, pui un capac peste ea sau tot grătarul să creezi o incintă sau cumperi direct un grătar cu capac. Mai sunt și grătarele pe gaz și poți găti în ele la temperatură joasă și să controlezi temperatura”, a spus Adi Hădean la Europa FM.

Adi Hădean: La grătar trebuie să fie fun, nu trebuie să fie ușor

„Dar nu trebuie să fie ușor, trebuie să fie fun. Dacă vrei să fie ușor îți comanzi carne de la mine de pe site și vine direct gătită, dar trebuie să fie fun, trebuie să-ți placă. Și până la urmă asta înseamnă grătăritul – dacă ne referim la familie, prieteni, gașcă… trebuie să fie fun și trebuie să experimentezi”, a mai spus Adi Hădean.

Urmărește aici întreaga emisiune „Frecvența Gustului”

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cum arată farfuria ideală dacă vrei să slăbești, dar și să mănânci după ora 18:00? Mihaela Bilic explică