Cum ar mai putea fi editată declaraţia “bullshit” a lui Liviu Dragnea – AUDIO

După ce Liviu Dragnea a dat de înţeles în conferinţa de presă de joi că nu ar fi declarat că nu-l interesează “porcăriile astea, cum ar fi cu corupţia în România” şi că jurnalistul elveţian ar fi făcut un montaj tendenţios, Vlad Petreanu şi George Zafiu au căutat, în Deşteptarea, să vadă cum s-ar fi putut edita altfel declaraţia lui Liviu Dragnea în care a folosit cuvântul „bullshit”.

Reamintim că reacţia lui Liviu Dragnea, după ce i-a fost pusă de jurnalişti înregistrarea propriilor declaraţii a fost: “Eu am înţeles. Nu ştiu ce au făcut şi ce au montat, eu nu pot să spun aşa ceva. Nici măcar nu eram singur eu cu acei reporteri”.

“Primul lui reflex a fost să ascundă adevărul, să abată atenţia, să introducă paraziţi în discuţie, şi, în general, să se ascundă”, comentează Vlad Petreanu, în Deşteptarea.

Cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare, pe 22 noiembrie 2016, Liviu Dragnea a acordat un interviu la postul public de radio din Elveţia. La acea dată, Liviu Dragnea a stat de vorbă cu jurnalistul elveţian Urs Bruderer. În această discuţie, Liviu Dragnea a spus că nu-l interesează “porcăriile astea, cum ar fi cu corupţia în România”.

Liviu Dragnea a negat că ar fi folosit cuvântul “bullshit”, cu referire la corupție. Întrebat dacă a spus despre lupta corupţie că este un ”bullshit”, Liviu Dragnea a răspuns: ”Nu, nu discut asta. Eu nu am spus aşa ceva”.

După ce jurnaliştii i-au atras atenţia că a fost înregistrat, Dragnea a spus: ”Eu am înţeles. Nu ştiu ce au făcut şi ce au montat, eu nu pot să spun aşa ceva. Nici măcar nu eram singur eu cu acei reporteri”.

După ce înregistrarea a fost pusă pe sistemul audio al sălii de conferinţă, jurnalistul l-a întrebat pe Dragnea dacă vocea auzită este a lui sau nu, liderul PSD a răspuns: ”Nu facem jocul cu pixelul albastru. Eu v-am spus că eu nu am avut această succesiune de cuvinte. Eu nu ştiu fiecare cum le-a montat acolo”.

În replică, jurnalistul Urs Bruderer a postat, pe pagina de Facebook, următorul mesaj: “Colegi români îmi spun că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi insinuat public faptul că radioul public elveţian face ştiri false.

Să spunem că are probleme în a-şi aminti propriile cuvinte. Iată citatul complet needitat a ceea ce a spus la sfârşitul discuţiei noastre despre PSD, corupţie şi viitorul României”.