Cum a arătat protestul de duminică seara din București – GALERIE FOTO

Duminică seara au fost noi proteste în București și în alte câteva orașe din țară. Câteva mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta față de proiectul de modificare a Legilor Justiției și a OUG de modificare a Codului Fiscal.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat în centrul municipiului Cluj-Napoca. Manifestanții au scandat lozinci anti-guvernamentale și au adus cu ei pancarte cu mesaje precum „Ziua sunt corporația, dar seara #rezist”, precum și steaguri tricolore. După ce au manifestat o oră în centrul orașului, protestatarii au pornit în marș spre Prefectură.

Circa 2.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au protestat duminică seara și în Piața Victoriei din Timișoara. Nu vrem să fim conduși de hoți”, ”Rezistăm, nu cedăm”, ”Jos ciuma roșie”, ”Demisia”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu”, sunt câteva dintre lozincile care s-au auzit în piață.

Aproximativ 800 de persoane au plecat de la Prefectura Brașov către Piața Sfatului. Protestatarii au scandat în fata sediului PSD din Piața Sfatului lozinci anti-guvernamentale și împotriva PSD.

Câteva zeci de persoane au protestat și la Târgu Mureș, Ploiești, Galați, Bistrița, Iași, Tulcea, Baia Mare, Alexandria și Alba Iulia.

În București, protestul a fost surprins în imagini de fotograful Octav Drăgan. După ora 19, în București, peste 1500 de persoane au plecat în marș, spre sediul PSD. După aproximativ două ore, doar câteva sute de persoane și-au continuat protestul în Piața Victoriei, în fața Guvernului României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS