CTP: Poza din biroul premierului, ca un film cu “burjui” din anii ’50: whiskey, femei, trabuc | AUDIO

Ar fi fost necesare scuze publice din partea celor cinci miniștri surprinși în biroul lui Ludovic Orban, de ziua acestuia, la un pahar de băutură și fără să poarte măștile obligatorii în spații închise – spune scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Europa FM.

El consideră că amenda plătită de participanți nu este suficientă, mai ales că a fost dată doar ca să pună capăt comentariilor negative:

“Poza este un moment și un monument de prostie, din partea tuturor participanților. De fapt, nu e prostie, este trufie. Este nesimțire. Este nepăsare față de cetățeni. Când tu știi că ai dat ordinele pe care le-ai dat, că lumea trebuie să respecte asta, cum te simți în momentul ăla? Deci, de ce n-au avut niciunul acest gând, acest reflex, «măi, nu se poate să facem așa ceva»”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În aceste condiții, fotografia în care premierul încalcă legea fumand în birou va fi folosită că armă în lupta politică, subliniază Cristian Tudor Popescu:

“Pentru lungă vreme va rămâne un cal de bătaie puternic, pentru PSD, ProRomania, ALDE, pentru toate celelalte partide cu excepția PNL. Pentru că PNL, în clipa e față, nu are aliați. Și toți aceștia, din când în când, vor folosi imagistica din această poză. Deja se spune că poate o fi de la fumat, de-aia nu dublați alocațiile. Sau de la whiskey. Dacă era vorba de un film de propagandă a anilor ’50, anti-burjui, care sug sângele poporului, era perfect. Adică: whiskey, țigări, femei, trabuc…trabucul!”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici emisiunea integrală:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS