Confidenţialitate

Premierul Orban, surprins fumând în biroul său de la Palatul Victoria

Pe reţelele de socializare s-a viralizat o fotografie în care premierul este surprins fumând în biroul său, alături de mai mulţi miniştri.

Ludovic Orban a precizat, pentru Mediafax, că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naşte şi că, dacă este nevoie, va plăti amenda.

Fumatul într-un spaţiu închis este interzis prin lege.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15.00, că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc “, a susținut șeful executivului.

Cât despre faptul că se fuma în interiorul clădirii Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi spune că plăteşte amenda dacă va fi necesar.

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este! Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a spus Ludovic Orban.

În respectiva fotografie mai apar vicepremierul Raluca Țurcanu, ministrul Externelor, Bogdan Aurescu – și el cu țigara aprinsă – ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cel al Economiei, Virgil Popescu.