Confidenţialitate

CSM, aviz favorabil pentru un nou șef DIICOT

CSM a dat un aviz pozitiv pentru numirea procurorului Daniel Horodniceanu în funcția de șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism.

Propunerea ministrului Justiției și avizul CSM vor fi înaintate președintelui Klaus Iohannis care îl va numi sau nu pe Daniel Horodniceanu șef al DIICOT.

Astfel, direcția ar putea avea un nou șef până la sfârșitul săptămânii.

Daniel Horodniceanu a primit cinci voturi “pentru” şi două “împotrivă” din partea membrilor CSM.

După interviu, jurnaliștii l-au întrebat pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, cel care l-a propus pe magistratul ieșean șef la DIICOT, dacă știe ca Daniel Horodniceanu să fi avut întâlniri private politice cu primarul Gheorghe Nechita, urmărit acum penal de DNA, dar și cu Liviu Dragnea. Ministrul Justiției a declarat că, din punctul său de vedere, nu există niciun motiv pentru care procurorul Daniel Horodniceanu să nu fie numit șef al DIICOT. De altfel, magistratul ieșean negase anterior că s-ar fi întâlnit cu lideri politici.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât îl privește pe candidat, acesta a avut dificultăți când un membru CSM i-a reprosat că a inclus în planul de conducere a DIICOT pasaje din lucrări proprii mai vechi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DIICOT a rămas fără procuror șef anul trecut, după ce Alina Bica a fost arestată într-un dosar de corupție.

Acum Daniel Horodniceanu își propune să reducă volumul de lucru pentru procurorii care instrumentează dosare grele de crimă organizată dar și să elimine traficul din Portul Constanța.

Totodată, magistratul crede că DIICOT ar trebui să aibă proprii polițiști judiciari.