Confidenţialitate

Critici dure din partea președintelui Klaus Iohannis la adresa Guvernului

 Șeful statului a lansat o serie de critici privind activitatea Guvernului, condus de premierul Victor Ponta.

Klaus Iohannis a declarat că va discuta cu premierul despre introducerea cardului de sănătate, în contextul în care, în ultima săptămână, mulți români s-au plâns că nu au fost consultați de medici sau nu au primit rețete pentru medicamente compensate în lipsa acestui card. În opinia președintelui, Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, precizând că este vorba despre “un scandal public”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În al doilea rând, Klaus Iohannis s-a referit la vizita făcută recent de premierul Victor Ponta în mai multe state arabe. Șeful statului este nemulțumit că nu a fost informat înainte cu privire la această deplasare:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin urmare, șeful statului spune că în acest moment are, cităm ”o relație instituțională cu premierul țării, dar cu sincopele de rigoare”.

 

Președintele Klaus Iohannis  este nemulțumit și de modificările aduse Codului penal.

Șeful statului a fost întrebat ce părere are despre proiectul de lege depus în Parlament, care ar îngreuna arestarea preventivă a celor acuzați de corupție.

Șeful statului crede că inițiativa este ”neavenită”:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Modificările propuse de parlamentari au fost criticate atât de Direcția Națională Anticorupție, cât și de Ambasadele Statelor Unite și Marii Britanii la București.