Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu explică de ce Iohannis lasă anunțul restricțiilor finale pe umerii lui Cîțu

Cristian Tudor Popescu a analizat discursul președintelui Klaus Iohannis într-o Ediție Specială la Europa FM, moderată de Alice Iacobescu și Cătălin Striblea.

Cristian Tudor Popescu a explicat că nimeni nu simpatizează astfel de măsuri, iar oficialii nu vor să propunțe termeni precum „ carantină” sau „stare de urgență” în condițiile în care se află la o cotă foarte joasă în ceea ce privește popularitatea.

„Ar trebui carantină totală, o măsură pentru cel puțin două săptămâni, peste tot, așa cum a mai fost. Singura măsură care ar avea efect în cazul de față. Este singura măsură care poate avea un efect considerabil acum, când infectările au explodat.

Este o metodă brutală, dar alta nu mai există. Nu vor să pronunțe. Din punct de vedere politic, afllându-se la o cotă foarte joasă de popularitate, evită să pronunțe carantină sau stare de urgență”, a explicat gazetarul la Europa FM.

Citește și: Cătălin Tolontan, despre discursul lui Iohannis: „Oamenii care ne conduc sunt într-o bulversare teribilă. De aceea au nevoie de aceste zile”.