Confidenţialitate

Coronavirus în România: Cum a depășit România record după record în ultimele zile

Numărul cazurilor de Covid-19 în România a crescut alarmant în ultimele zile, după ce a depășit pragul psihologic de 2.000 de îmbolnăviri raportate în mai puțin de 24 de ore. Miercuri, autoritățile au raportat alte 2958 cazuri de Covid-19, după 27.814 teste.

Sunt anunțate 82 de decese și 612 pacienți la ATI.

Marți, România anunța un record de decese (73), în ultimele 24 de ore, și de pacienți la ATI (608), depășit azi.

Evoluția infectărilor, a vindecărilor, a deceselor și a cazurilor aflate la ATI

Evoluția numărului de cazuri Covid-19 în ultimele 14 zile

Medicul Virgil Musta spune c-am intrat într-o fază necontrolabilă a epidemiei. El spune că va fi multă presiune pe medici, dar vorbește și de tragedii în familiile noastre. ”Pacienții nu vor mai avea loc în spital și vor muri acasă. Uitați-vă cum a fost în Italia.”

La rândul său, doctorul Emilian Imbri atrage atenția că medicamentele sunt limitate, iar paturile de spital pur și simplu sunt vânate în spitale. Acesta avertiza din august că redeschiderea școlilor va aduce și o creștere a numărului de cazuri Covid-19 în România.

Între timp, 49 de ţări au fost incluse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care, începând de miercuri, se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Grafice: Graphs.ro