Emilian Imbri:”Începerea școlii va duce, sigur, la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19”| AUDIO

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, Emilian Imbri a spus, la Europa FM, că începerea școlii va duce în mod sigur la o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în România, dar că nu vom resimți aceleași efecte pe care le-a avut coronavirusul în primele luni de la apariția sa, când nu știam nimic despre această boală.

El susține că părinții nu ar trebui să se teamă să își lase copiii la școală, dar ar trebui să aibă posibitatea de a alege singuri cum vor proceda.

Câtă vreme fiecare dintre noi respectă regulile, redeschiderea școlilor nu ar trebui să fie ceva de speriat, spune Emilian Imbri.

„Începerea școlilor sigur va determina o creștere cu un număr de îmbolnăviri, să zicem, în plus față de ce am înregistrat până acum, însă suntem pregătiți și cred că deschiderea școlilor nu ar trebui să fie ceva de speriat pe cât se spune, pentru că suntem beneficiarii a 8 luni de zile de informații. La școală, sunt luate măsuri de maniera în care să fie limitată transmiterea”, a spus Emilian Imbri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bunicii și părinții trebuie să fie mult mai atenți și mai precauți decât de obicei, odată cu redeschiderea școlilor.

„Există posibilitatea de a transmite părintelui sau bunicului dacă ne pupăm cu copilul și ne apucăm să ne pupăm între bunici la școală, când ne întâlnim cu alți bunici. Dacă suntem prudenți, dacă nu ducem copilul în brațe, dacă stăm cu mască, noi, bunicii, sigur că șansele de a rămâne sănătoși sunt mari, posibilitatea de a te îmbolnăvi se diminuează. Dacă nu ne oprim cu copiii în drum spre casă să mai facem și cumpărături, să intrăm cu ei la grămadă, prin magazine, prin mall-uri, iarăși riscul se micșorează”, a menționat Emilian Imbri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emilian Imbri susține că este important ca părinții să poată alege dacă își lasă sau nu copiii la școală, nu să fie obligați.

”Ar fi de preferat, cel puțin pentru început, până mai scad din temerile astea, părinții să simtă că au la îndemână posibilitatea să hotărască ei ce se va întâmpla, să spună ”Dom’le, eu aș vrea totuți să nu fiu obligat”, a spus managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS