Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor a urcat la 89

Bilanțul infecțiilor cu coronavirus continuă să crească în România, pe măsură ce autoritățile sanitare confirmă noi cazuri.

Update ora 23:00 Primul caz confirmat de infectare cu coronavirus în Bihor, la o femeie de 49 de ani care s-a întors marți din Italia.

Update ora 22:00 Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte două cazuri de COVID-19, o femeie din Caraş-Severin, venită în Italia, şi un bărbat din Bucureşti, venit din Londra. Numărul celor confirmați cu noul coronavirus a ajuns la 88

Update ora 21:35  Alte 4 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul total urcă la 86

Update ora 20:30 Un tânăr din București, în vârstă de 20 de ani, întors în țară din Marea Britanie, a fost confirmat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, vineri seara. Numărul românilor infectați a ajuns la 82.

Update ora 18:25 Autoritățile anunță cazul cu numărul 81

Femeie 26 ani, București, aflată din data de 9.03.2020 în autoizolare. În prezent este internată la Spitalul de boli infecțioase Victor Babeș.

Update ora 18 – Ultimul caz, un bărbat de 26 de ani din Prahova, venit din Italia ieri.

Update ora 16:50 – Bilanțul urcă la 79 de persoane infectate:

Brașov, Bărbat, 44 ani care s- a întors în data de 11 .03.2020 din Boston și a fost internat cu simptomatologie specifică în data de 12.03.2020;

Covasna, tânăra, 16 ani contact cu persoană pozitivă;

Covasna, femeie, , 77 ani, contact cu o familie venită din Italia;

Brasov, femeie, 51 ani, venită din Italia, aflată în carantină.

Update ora 16:30 – Buletin oficial al Grupului de Comunicare Strategică:

Dintre cetățenii care au contactat virusul, șase sunt declarați vindecați și au fost externați.

În carantină instituționalizată sunt 2.298 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 13.723 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Update ora 15:45 – Autoritățile anunță alte două cazuri de coronavirus în București. Printre acestea, și managerul Spitalului Gerota din București.

Caz 74: Bărbat, 50 ani, medic, manager spital

Caz 75: Bărbat, 62 ani, pacient contact cu medicul gastroenterolog (caz 30)

Update ora 15 – Ultimele cazuri, în Timiș. Este vorba despre trei femei, de 33, 44, respectiv 50 de ani, aflate în carantină.

Update ora 11 – Alte două cazuri sunt în Mehedinți:

Bărbat, 26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12.03.2020.

Femeie, 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia 12.03.2020.

Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinți.

Update ora 10:45 – Patru îmbolnăviri au fost raportate, vineri, la Constanța:

Pacienți sunt o femeie și 3 bărbați.

Printre aceștia din urmă se numără și un senator PNL, Vergil Chițac, care s-a aflat recent într-o deplasare externă în Franța, soția, fiul și asistentul acestuia.

Toți cei patru s-au aflat în autoizolare acasă și vor fi transportați la secția de boli infecțioase din Spitalul județean.

Anterior, vineri dimineață, 5 cazuri au fost raportate la București.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, 6 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, până acum.

Ministrul interimar al Sănătății a declarat că România interzice, pentru o perioadă de șase luni, exportul paralel de medicamente și consumabile medicale.

Mai multe puncte de frontieră se închid temporar. Autoritățile au decis „folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic”, urmând să fie închise temporar, următoarele puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus.

Într-un discurs susținut la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a transmis câteva recomandări românilor în contextul măsurilor privind coronavirusul. Șeful statului i-a îndemnat pe români să nu se înghesuie în magazine și să se informeze doar din surse de încredere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS