Klaus Iohannis, apel la calm: Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile! | AUDIO

Într-un discurs susținut la Palatul Cotroceni, în care a anunțat că a convocat partidele la consultări, vineri, privind desemnarea unui nou premier, președintele Klaus Iohannis a transmis câteva recomandări românilor în contextul măsurilor privind coronavirusul.

Șeful statului i-a îndemnat pe români să nu se înghesuie în magazine și să se informeze doar din surse de încredere.

„Urmăriți comunicările publice făcute de instituțiile statului, urmăriți canalele oficiale de transmitere a știrilor. Am constatat cu toții cât de mult rău pot produce asemenea știri false, precum cele care circulă acum – cică orașe întregi din România urmează să intre în carantină. Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu! Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!”a transmis Klaus Iohannis.

În același discurs susținut joi seară la Palatul Cotroceni, șeful statului i-a îndemnat pe români să nu se panicheze și să nu creadă ori să răspândescă știri false.

„(…) Nu contribuiți la diseminarea unor informații care produc isterie, anxietate și comportamente iraționale. Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe și descurajați-i pe ceilalți să o facă. Pandemia de informații false și de minciuni este extrem de periculoasă și de nocivă”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a precizat că se văd deja efectele economice în urma măsurilor restrictive privind coronavirusul și a subliniat că măsuri de sprijin vor fi luate de un grup de lucru înființat la Palatul Victoria. Din respectivul grup de analiză fac parte reprezentanți ai Guvernului și Administrației Prezidențiale, ai Băncii Naționale  și ai mediului de afaceri.

„Într-o formă sau alta, într-o proporție mai mare sau mai mică, toți suntem afectați de contextul actual. Sunt sectoare ale economiei care suferă pierderi grele în aceste zile, sunt multe companii a căror activitate este periclitată”, a declarat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS