Confidenţialitate

Mai multe puncte de frontieră vor fi închise temporar | VIDEO

Ministrul Interne a anunțat, joi seara, că mai multe puncte de la granițele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Sebia vor fi închise temporar.

Autoritățile au decis “folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic”, urmând să fie închise temporar, următoarele puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus:

  • La frontiera cu Ungaria: Turnu, Săcuieni, Salonta și Valea lui Mihai
  • La frontiera cu Ucraina: Sighe
  • La frontiera cu Bulgaria: Negru Vodă, Lipnița, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele și Bechet
  • La frontiera cu Republica Moldova: Rădăuți Prut și Oancea
  • La frontiera cu Serbia au fost închise unilateral de autoritățile sârbe: Porțile de Fier 2 , Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcani, Drobeta Turnu Severin si Naidăș. Rămân funcționale: Porțile de Fier 1, Moravița și Jimbolia

În România, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns, joi seara, la 59.

Ministrul interimar al Sănătății a declarat, joi seară, că a emis ordinul privind interzicerea exportului paralel de medicamente și consumabile medicale pentru o perioadă de șase luni.

Într-un discurs susținut la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a transmis câteva recomandări românilor în contextul măsurilor privind coronavirusul.

Șeful statului i-a îndemnat pe români să nu se înghesuie în magazine și să se informeze doar din surse de încredere.

„Urmăriți comunicările publice făcute de instituțiile statului, urmăriți canalele oficiale de transmitere a știrilor. Am constatat cu toții cât de mult rău pot produce asemenea știri false, precum cele care circulă acum – cică orașe întregi din România urmează să intre în carantină. Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu! Nu luați cu asalt magazinele și farmaciile!”a transmis Klaus Iohannis.

În același discurs susținut joi seară la Palatul Cotroceni, șeful statului i-a îndemnat pe români să nu se panicheze și să nu creadă ori să răspândescă știri false.

„(…) Nu contribuiți la diseminarea unor informații care produc isterie, anxietate și comportamente iraționale. Dacă auziți un zvon, nu îl răspândiți mai departe și descurajați-i pe ceilalți să o facă. Pandemia de informații false și de minciuni este extrem de periculoasă și de nocivă”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a precizat că se văd deja efectele economice în urma măsurilor restrictive privind coronavirusul și a subliniat că măsuri de sprijin vor fi luate de un grup de lucru înființat la Palatul Victoria. Din respectivul grup de analiză fac parte reprezentanți ai Guvernului și Administrației Prezidențiale, ai Băncii Naționale  și ai mediului de afaceri.

„Într-o formă sau alta, într-o proporție mai mare sau mai mică, toți suntem afectați de contextul actual. Sunt sectoare ale economiei care suferă pierderi grele în aceste zile, sunt multe companii a căror activitate este periclitată”, a declarat Klaus Iohannis.