Confidenţialitate

CORABIA: Porturile de la Dunăre sunt nefuncționale

Porturile de la Dunăre, din Corabia, sunt nefuncționale, din cauza debitului scăzut al Dunării și al bancurilor de nisip formate în zona de circulaţie a ambarcaţiunilor. Primăria din localitate spune că aproximativ 750.000 de metri cubi de nisip ar trebui dragaţi din zonă și cere ajutorul Ministerului Transporturilor – transmite corespondentul Europa FM, Ana Maria Constantinescu.

Atât portul Comercial Corabia şi cel Turistic şi de Agrement, realizat cu o investiţie europeană de peste 2,5 milioane de euro, sunt nefuncţionale din cauza nivelului foarte scăzut al Dunării şi al bancurilor de nisip formate.

Potrivit reprezentanților primăriei, aici nu s-au mai efectuat dragaje şi lucrări de decolmatare de peste 25 de ani, iar din cauza bancurilor de nisip, importanţi agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea prin Portul Corabia se află în imposibilitatea transportului produselor agricole pe Dunăre.

Pierderile acestor societăţi depăşesc 30 de milioane de euro pe an, arată autoritățile locale.

Reprezentanții primăriei afirmă că au sesizat de nenumărate ori instituţiile care pot interveni pentru soluţionarea acestor situaţii, inclusiv Ministerul Transporturilor și Guvernul României, după ce, în urma unor măsurători, s-a constatat că trebuie scoşi aproximativ 750.000 metri cubi de nisip, fiind nevoie de trei milioane de euro pentru o astfel de lucrare.

Solicitările au rămas însă, până acum, fără rezultat.

Problema a fost discutată recent în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, care a stabilit să înainteze solicitarea primăriei Corabia către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi către Ministerul Transporturilor.