Copilul din Pitești a fost anesteziat la denist cu substanța din cauza căreia a murit Michael Jackson

Copilul de 4 ani din Pitești, mort după ce i s-a făcut anestezie într-un cabinet stomatologic, a fost sedat cu propofol – aceeași substanță care i-a provocat decesul și cântărețului Michael Jackson.

Un medic specialist a declarat pentru Mediafax că substanța nu este sigură pentru copiii sub 16 ani.

Există două tipuri de anestezie: cea generală şi analgo-sedarea. Potrivit specialistului, copilului de 4 ani nu i s-a făcut anestezie totală, deoarece aceasta se face cu pacientul intubat, numai într-un bloc operator.

Medicii i-au făcut băiatului analgo-sedare, o procedură care se practică în multe cabinete, dar nu este recomandată la copiii sub 16 ani din cauza reacțiilor adverse pe care le are: oprirea respiraţiei, hipotensiune şi bradicardie severă.

În America, propofolul se foloseşte exclusiv în spitale, nu în cabinetele stomatologice, iar pacienţii de acolo sunt reticienţi când aud de această substanţă care i-a adus moartea lui Michael Jackson.

Între timp, reprezentanții clinicii stomatologice din Pitești, au făcut prima declarație în acest caz, la o zi după moartea copilului.

Reprezentanții clinicii arată că respectă durerea părinților dar susțîn că „dezinformarea, speculațiile și goana după senzațional s-au dovedit mai importante decât căutarea adevărului”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS