Copiii de până la 3 ani nu vor mai fi puși la plata întreţinerii

Camera Deputaților a aprobat astăzi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

Potrivit acestui proiect, copiii minori cu vârsta de până la 3 ani sunt exceptați de la plata cheltuielilor de întreţinere ale locuinţei.

De asemenea, se prevede modificarea articolului 49 din lege, în sensul majorării termenului de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari de la maximum 20 de zile la maximum 30 de zile.

Potrivit expunerii de motive, legea nr. 230/2007 are o serie de prevederi care pot creşte „inutil” cheltuielile pe consumuri individuale sau dacă acestea nu pot fi plătite într-un termen de 20 de zile.

„În acest sens, s-a avut în vedere faptul că includerea minorilor care au sub 3 ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari nu se justifică. În plus, în condiţiile în care animalele mici de companie (câini, pisici) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuinţă sau apartament/persoană, consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile provocate de bebeluşi pentru buna desfăşurare a asociaţiei proprietarilor de locuinţe”, a argumentat iniţiatorul propunerii legislative, senatorul PNL Dragoş Luchian.

Camera Deputaţilor este forul decizional la acest proiect.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS