Confidenţialitate

Continuă consultările post-referendum la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu liderii PMP, ALDE, ai grupului parlamentar Pro Europa, ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi ai PSD.

Discuțiile vor începe la ora 11.00 cu delegaţia PMP, de la ora 12,00 fiind programată delegaţia ALDE, de la ora 13.00, delegaţia grupului parlamentar Pro Europa, de la ora 14.00, a grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi, de la 15.00, delegaţia PSD.

Delegaţia PMP va fi condusă de preşedintele partidului, Eugen Tomac, potrivit Agerpres. Din delegaţie vor mai face parte Marius Paşcan – preşedinte executiv, Petru Movilă – vicepreşedinte, Ioana Constantin – secretar general adjunct, Robert Turcescu – vicelider grup deputaţi PMP.

Delegaţia ALDE va fi condusă de preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu. Din delegaţie vor face parte şi secretarul general, Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu.

Pro România va merge la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Victor Ponta, care a adăugat că este de acord cu implementarea deciziilor consultării populare şi doreşte o revizuire mai largă a Constituţiei.

Ponta a informat că delegaţia partidului va fi formată din cinci parlamentari – Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Gabriela Podaşcă, Mihaela Huncă şi Emilia Meiroşu.

Consultările cu PSD erau programate iniţial marţi, însă, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, acestea au fost reprogramate miercuri.

Marți, PNL și USR s-au declarat de acord cu organizarea unei viitoare consultări populare de modificare a Constituției, astfel încât votul exprimat la 26 mai să fie consemnat în legea fundamentală.

În majoritate, electoratul s-a pronunțat împotriva amnistiei și grațierii pentru infracțiunile de corupție și pentru un control mai strict al ordonanțelor de urgență, o practică de care guvernarea PSD-ALDE a făcut abuz, susține Opoziția.