Confidenţialitate

Consultant în riscuri politice: Ciolacu și Ciucă sunt diferiți. Unul este politician pur-sânge, iar celălalt este lipsit de simț politic | VIDEO

Lucian Lumezeanu, consultant în riscuri politice, a fost invitatul lui Tudor Mușat în emsiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal sunt asemănătoare din multe puncte de vedere, spune Lucian Lumezeanu, însă între liderul PSD – Marcel Ciolacu – și liderul PNL – Nicolae Ciucă – sunt diferențe foarte mari. În timp ce unul este „politician pur-sânge”, celălalt este „lipsit de simț și instinct politic”.

PSD și PNL sunt, din multe puncte de vedere, extrem de asemănătoare. Sunt două formațiuni care, deși multă vreme au avut orientări diferite și încă au, cel puțin declarativ, au un trunchi comun în ceea ce înseamnă modul în care se raportează la administrație, unde populează oamenii lor tot ce se poate. Sunt niște partide ale sistemului și nu vorbim despre partide ale sistemului într-un sens conspiraționist, ci despre partide ale sistemului care se înșurubează la putere, își plasează oamenii, mult din forța lor vine din acele contracte de stat care, așa cum ne arată numeroase investigații de presă sau ale DNA-ului au ajuns au ajuns în buzunare și au finanțat campanii electorale ale lor și altor partide”, a spus Lucian Lumezeanu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Ciucă are o relație bună cu PSD. Nu am văzut nici măcar o declarație contondentă sau incisivă la adresa PSD-ului. Pe când, Marcel Ciolacu de la PSD are la adresa PNL-ului. Și a tot avut”, a adăugat consultantul în riscuri politice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucian Lumezeanu, despre diferențele dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

„Sunt doi politicieni diferiți. În timp ce domnul Marcel Ciolacu este un politician pur-sânge, foarte versat care a trecut prin multe și a supraviețuit în medii foarte contondente, domnul Ciucă este absolut lipsit de simț și instinct politic. Nu simte pentru că este militar și încă gândește probabil ca un militar și asta mi-au spus-o din discuții unii lideri ai PNL care rămâneau uimiți de faptul că premierul Ciucă nu le simte pur și simplu”, a explicat Lucian Lumezeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei”, moderată de Tudor Mușat, aici:

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ciucă a confirmat intenția României de a ajuta Ucraina militar, dar a infirmat că militarii ucraineni ar fi instruiți la noi în țară | AUDIO