Confidenţialitate

Tichetele pentru familiile cu venituri mici, plătite din fonduri europene. Banii au fost deja găsiți, anunță Marcel Ciolacu | AUDIO

Coaliția de guvernare va discuta, marți, despre măsurile economice și sociale ce vor fi adoptate pentru a reduce impactul scumpirilor resimțite de populație din cauza crizei din energie.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu spune că s-au găsit fonduri europene care să acopere valoarea voucherelor pentru alimentele de bază:

„Sunt unele deja convenite cu primul ministru, recunoașteți, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru alimentele de bază și avem și o valoare, aproximativ 700 de milioane de euro. Se va conveni în acest moment, mergem încă în logica acelor 50 de euro la fiecare două luni, pe urmă o să fie și tichetele pentru copii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Ciolacu mai spune că ar putea crește valoarea bonurilor de masă, iar Guvernul ia în calcul și măsuri de sprijin pentru transportatori:

„Tichetele de masă oricum trebuie mărită valoarea nominală și vom vedea care este impactul. Aici așteptăm de la domnul Cîciu toate calculele. Vor fi și scheme de ajutor în zona economică, deducerea poate a accizei pentru transportatori, la combustibil. Sunt mai multe variante, unele convenite, altele neconvenite până la acest moment cu membrii coaliției.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.