Confidenţialitate

Constanța: Măsurile restrictive s-ar putea relaxa săptămâna viitoare | AUDIO

Constanța a coborat, astăzi, la o incidentă de sub 3 cazuri de Covid la mia de locuitori. Orașul ramane, însă, în scenariul galben, cu restricțiile corespunzătoare, până la mijlocul săptămânii viitoare, potrivit autorităților locale.

Incidența cazurilor de Covid a ajuns la 2,77 la mia de locuitori. Municipiul Constanța a intrat în scenariul galben în data de 14 ianuarie. Măsurile aplicabile în acel context erau valabile până în data de 28 ianuarie.

Prefectura Constanța anunță, acum, că săptămâna viitoare va avea loc CJSU pentru constatarea noilor valori de incidență. Dacă rata va fi sub 3/1.000, atunci în Constanța măsurile restrictive se relaxează.

Se vor deschide restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, la o capacitate maximă de 30%.

Mulți constănțeni nu au avut însă răbdare. Au umplut deja restaurantele din oraș.. Amenda primita de patroni este de 2000 de lei. Sunt controlati și amendați și de doua ori pe zi. Numai vineri seara, polițistii au aplicat sancțiuni în valoare de peste 100.000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu