Constanța: ciuperci și mucegai în sala de clasă

Conducerea Liceului de Telecomunicații Constanța a fost amendată după ce elevii au postat pe Facebook imagini cu ciuperci și mucegai apărute în pereții salii în care învață.

Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică au fost primele instituții care s-au sesizat și au trimis astăzi echipe de control la Liceul de Telecomunicații din Constanța.

Situația expusă de elevi, cu mucegaiul de pe pereți, mobilierul degradat, chiar și ciuperci crescute lângă plintă, s-a confirmat în mare parte, spun inspectorii.

Din cauza condițiilor igienico sanitare improprii, Direcția de Sănătate Publică a dispus suspendarea activității în sala de clasă și mutarea elevilor în altă sală.

Directoarea liceului a fost amendată cu 1000 de lei pentru că nu a efectuat, periodic, lucrări de curățenie.

Inspectorii școlari au constata la rândul lor că, din lipsa spațiului în clădirea principală la liceului, elevii din cinci clase învață în incinta internatului. Clădirea trebuia reparată însă lucrările sunt sistate de 7 ani. În sala cu infiltratii in pereti, mucegai și ciuperci invatau doar elevii de clasa XI a.

Inspectoratul Școlar a cerut dezafectarea sălii de clasă și mutarea elevilor într-un spațiu corespunzător din punct de vedere igienico sanitar. Profesorilor si elevilor li s-a recomandat să mențină curățenia în școală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS