Confidenţialitate

Consiliul IMM-urilor: De unde își permite statul să plătească aceste pensii pe termen lung? | AUDIO

Majorarea pensiilor cu 40% va duce la măriri de taxe şi impozite pentru noi toţi, deoarece nu există bani la buget, consideră Consiliul Naţioanal al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Măsura aprobată marți de Parlament este criticată de mai multe organizaţii patronale care atrag atenţia că efectele asupra economiei româneşti vor fi devastatoare.

Guvernul si Parlamentul ar fi trebuit să găsească o soluţie comună pentru a mări pensiile, dar nu pe toate, ci doar pe cele mici, pentru că altfel se vor adânci discrepanţele între cei cu pensii uriaşe şi cei cu venituri mici – a spus la Europa FM, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Nu sunt bani pentru majorarea tuturor pensiilor, iar cele care depăşesc salariul mediu pe economie, ar fi trebuit îngheţate, consideră Florin Jianu, care precizează că toată populația va suporta consecinţele deciziei din Parlament.

E nevoie să mărim pensiile, având în vedere că 1,8 milioane de români au pensia mai mică de 800 de lei, însă întrebarea legitimă este de unde își permite statul român să plătească aceste pensii pe termen lung?

Când ești în pandemie, ai scădere economică, ai scăderi de venituri, nu aveai o sustenabilitate nici înainte de pandemie, în ceea ce privește bugetul de stat și de pensii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe organizaţii patronale atrag atenţia că economia României va fi grav afectată dacă toate pensiile vor fi majorate.Deficitul bugetar va ajunge la cifre record, iar România nu se poate îndatora la nesfârşit, în condiţiile în care nu ştim nici cum va evolua pandemia de coronavirus, aminteşte confederaţia patronală Concordia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.