Consilierii generali au respins construirea Spitalul Metropolitan în şoseaua Pipera

Consiliul General al Capitalei a respins proiectul de preluare a unui teren din administrarea RATB pentru realizarea Spitalului Metropolitan.

Proiectul a fost respins cu 32 de voturi „pentru”, 18 abţineri şi două voturi „împotrivă”.

Primarul Gabriela Firea dorea ca în aceeaşi zonă să fie ridicat si un nou sediu pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, care în prezent se află într-o clădire cu bulină, precum şi cAmpusuri pentru studenţi.

În timpul şedinţei, Consilierul general al PNL, Kansou Hazem i-a reproșat edilului Capitalei că nu ar trebui să discute despre găsirea unui teren pentru spital, pentru că deocamdată nu s-a decis și nu s-au făcut studii de fazabilitate concrete pentru ridicarea unității spitalicești.

Mai mult, consilierul și-ar dori un spital în sectorul 6:

„Vom susține întotdeauna realizarea unui spital municipal dar avem o discuție asupra locației. Centura Bucureștiului știți că nu este lărgită decât până în zona de vest, până în zona militari. Noi ne-am gândit că pentru locuitorii sectorului 6, cel mai accesibil spital pentru ei, este Spitalul Municipal. Era o discuție tot de ordin tehnic”, a spus consilierul PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, Gabriela Firea se apără și chiar face un troc în public: i-a promis consilierului PNL că dacă votează proiectul de astăzi pentru mutarea terenului în administrarea primăriei Capitalei, atunci va începe discuțiile și pentru un alt spital în sectorul 6.

„Dacă dumneavostră vreți doar să faci un mic show (n.r. spectacol), nu v-ați găsit omul. Pentru că rezist, chiar și cu hashtag (#rezist). Cum să mergem în sectorul 6 cu spitalul metropolitan când toate condițiile europene sunt să fi cât mai aproape de un aeroport? Vă rog să votați astăzi proiectul. Începând de luni dimineață vă aștept la mine la birou cu liderul de grup. Scriem împreună proiectul. În sectorul 6  începem să construim o unitate spitalicească. Total de acord. Mi-am dat cuvântul de onoare, cuvântul de profesionist”, a răspuns edilul Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Terenul din Şoseaua Pipera nr. 55, Sector 2 are o suprafaţă de 53.470 de metri pătraţi.

Într-o notă transmisă Primăriei Capitalei, RATB a comunicat că poate reloca autobaza Pipera, acest lucru urmând să se facă în termen de 1 an.

În şedinţa din 19 iulie anul trecut, Consiliul General al Capitalei a aprobat transmirea unei solicitări către Guvern de a emite o hotărâre prin care să transmită în subordinea sa un teren al Societăţii Române de Televiziune pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Spitalul Metropolitan va avea 2.000 de paturi şi va fi realizat „de la zero”, cu secţii de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală şi mari arşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS