Congresul ALDE are loc pe 21 aprilie. Tăriceanu: ”Am fost șantajat de Daniel Constantin”

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, la ieșirea din ședința Delegației Permanente, ca a fost santajat de colegul sau:

A fost stabilită data congresului extraordinar, acesta va avea loc pe 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. De asemenea am stabilit și normele de organizare. Am asistat la câteva comentarii făcute de colegul meu Daniel Constantin, care și-a exprimat nemulțumirea față de cum funcționează ALDE și a ieșit din sală. Am și eu o serie de nemulțumiri legate de funcționarea ALDE, nu numai în ultima perioadă. Relația care a funcționat bine colegial a înregistrat o sincopă la alegerile parlamentare și eu am fost șantajat de domnul Daniel Constantin, privind pozițiile pe liste ale unor colegi. Am făcut eu concesia, dar a fost una costisitoare, a trebuit să sacrific oameni care munciseră, altfel ALDE nu era astăzi în Parlament. Așteptările cetățenilor sunt foarte mari, nu putem rămâne blocați în decizii interne, trebuie să existe o modalitate eficientă și democratică de luare a deciziilor” a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Am asistat in prima parte a Delegatiei Permanente la cateva comentarii facute de colegul meu, Daniel Constantin, care si-a declarat nemultumirea in legatura cu modul in care functioneaza in momentul de fata ALDE si a iesit din sala in mod clar demonstrativ. Am si eu o serie de nemultumiri legate de functionarea ALDE, hai sa spunem nu numai in ultima perioada, ci de o buna bucata de vreme. Relatia care a functionat o buna perioada colegial a inregistrat o prima sincopa in momentul in care au fost alegerile parlamentare si au am fost pur si simplu santajat de Daniel Constantin in legatura cu anumiti colegi care urmau sa candideze pe listele de la parlamentare, cu care nu eram de acord (…). Discutia a fost una foarte transanta si i-am spus ca, daca eu nu accept, atunci ajungem intr-un impas si nu putem sa depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE sa nu functioneze. Si el mi-a spus ca nu are nicio problema in acest sens“, a afirmat Tariceanu, la finalul Delegatiei Permanente a ALDE.

 Anterior, Daniel Constantin părăsise ședința, acuzând că organizarea unui congres extraordinar este nestatutară.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, la finele şedinţei Delegaţiei Permanente desfăşurate duminică, că membrii Delegaţiei au convocat Congresul extraordinar al partidului pentru data de 21 aprilie, Călin Popescu-Tăriceanu anunţându-şi intenţia de a candida la preşedinţia partidului

Congresul extraordinar ALDE  din 21 aprilie se va desfăşura la Palatul Parlamentului. Totodată, Delegaţia Permanentă a ALDE a aprobat şi ordinea de zi a Congresului şi norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene.

Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii, anume: 30% din ponderea numărului de delegaţi va fi dată de numărul de membri ai organizaţiei, 30% de rezultatele la alegerile locale şi 40% de rezultatele la alegerile parlamentare. Discutăm ca număr de voturi obţinute în clasamentul procentelor fiecărei filiale”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Întrebat dacă va candida la postul de preşedinte al ALDE, Tăriceanu a răspuns afirmativ.

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit sala în care s-a desfăşurat Delegaţia Permanentă a partidului, împreună cu un grup de membri ai conducerii, aceştia susţinând că şedinţa este nestatutară.

Daniel Constantin şi-a motiva gestul prin faptul nu au fost convocaţi toţi membrii de drept ai Delegaţiei Permanente.

Componenţa Delegaţiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutară. Am agreat miercuri convocarea Delegaţiei însă secretariatul dintr-o anumită parte a convocat alţi colegi şi nu sunt toţi cei care trebuie să fie în Delegaţia Permanentă, în conformitate cu Statutul”, a declarat Daniel Constantin.

DETALII  AICI

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS