Tensiuni în interiorul ALDE. Daniel Constantin a părăsit ședința: ”Deciziile, luate de oameni din afara partidului”

Tensiuni în interiorul ALDE:  copreședintele Daniel Constantin a decis să plece din ședința partidului.

Acesta a explicat că nu poate participa la o ședință la care oameni importanți din partid NU sunt consultați.

Deciziile s-ar lua, spune Daniel Constantin, și de oameni din afara partidului.

Daniel Constantin a spus că nu au existat controverse în partid legate de organizarea Congresului şi numele viitorului preşedinte al ALDE.

Nu există nicio înţelegere vizavi de organizarea Congresului. Am convenit că vom avea în primăvara aceasta un preşedinte unic, am convenit acum patru luni că nu voi candida pentru funcţia de preşedinte, ci voi ocupa funcţia de preşedinte executiv. Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute care, din păcate, au ieşit în spaţiul public”, a spus copreşedintele ALDE.

Nemulţumirile sale au fost motivate de modul în care se iau deciziile în partid.

Nu am acceptat şi nu accept ca cineva din afara partidului să ia decizii în partidul nostru cu acceptul unuia dintre copreşedinţi. Asta este marea problemă pe care o avem şi ăsta este pericolul în momentul de faţă (…) Nu voi accepta ca în partidul pe care nu-l voi părăsi să fie luate decizii în mod unilateral”, a mai spus Constatin.

Copreşedintele ALDE a făcut aceste declaraţii după ce a părăsit şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE invocând faptul că nu au fost convocaţi toţi membrii acesteia, în conformitate cu prevederile statutare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Daniel Constantin susține că în ședința de astăzi ar fi trebuit să se ia decizii importante referitoare la viitorul Congres ALDE.

Acesta dă de înțeles că nu s-ar mai înțelege cu colegul său din conducerea ALDE – Călin Popescu Tăriceanu.

In orice democratie, orice partid politic care se doreste a fi democrat, daca nu si liberal, deciziile se iau de jos in sus – alegeri la nivel judetean, apoi se organizeaza alegeri. Daca se face altfel, nu pot accepta asa ceva. (…) N-as vrea sa vulnerabilizez pozitia ALDE, dar daca lucrurile vor continua, o sa spunem si la ce decizii ne hotaram. Azi-dimineata am avut o discutie cu dl Tariceanu, o discutie de doua ore, prin care am incercat sa transparentizam mecanismul de luare a deciziilor, dar nu am ajuns la un numitor comun. Cum as putea sa validez un lucru care nu este neaparat ilegal, dar nestatutar?“, a mai spus Constantin.

De altfel, membrii conducerii ALDE se reunisera duminica tocmai pentru a stabili data Congresului, la care va fi aleasa noua conducere a partidului.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS