Confidenţialitate

Conducerile TVR și ale Radioului Public au fost demise | AUDIO

Televiziunea și radioul public au rămas fără conducere după ce Parlamentul a respins azi rapoartele de activitate ale Societății Române de Radio și Televiziune pe ultimii 3 an. Legislativul urmează să numească o conducere interimară pe o perioadă de cel mult 6 luni.

Timp de aproape 20 de minute, senatorul Richard Badea, președintele Comisiei de Cultură din Senat a citit rapoartele de activitate a SRTV din anii 2017, 2018 și 2019. Au urmat dezbaterile pe cele trei rapoarte, nelipsite de atacuri între politicienii de stânga și de dreapta.

”Înțelegem că acesta e cursul politicii și trebuie să schimbăm, să dea Dumnezeu să nu vedem în locul celor ce au performat acolo niște nume pe care le-am citit în presă în ultima perioadă.

De ce v-a fost frică timp de patru ani să dezbatem împreună, deschis, aceste rapoarte de activitate parlamentară. Nu avem nici o garanție de cum vor arăta aceste instituții, dar știm cu nu trebuie să arate.

De abia aștept să vă văd candidații pentru interimate. Și atunci, o să vorbim”.

Niciunul dintre rapoartele de activitate nu a trecut la votul parlamentarilor, ceea ce înseamnă că practic, atât șefa TVR Doinea Gradea cât și șeful Radioului Public, Georgică Severin au fost demiși.

Viitoarea conducere a televiziunii publice și radioului sunt numite de parlament pentru o perioadă de maxim 6 luni

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș