Confidenţialitate

Conducerea Radioului Public, la un pas de a fi demisă

Comisiile de cultură ale Parlamentului, reunite în ședință comună, au aprobat astăzi în unanimitate Rapoartele de activitate ale Societății Române de Radiodifuziune pe anii 2013 și 2014.

În schimb, Raportul de activitate al SRR pe anul 2015 a fost respins cu majoritate de voturi.

Respingerea de către Parlament a unui raport de activitate aduce după sine încetarea mandatului Consiliului de Administrație.

Parlamentarii PNL au votat în favoarea rapoartelor de activitate.

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, liberalul Gigel Știrbu a declarat că, în opinia sa, ar fi vorba de o răfuială politică.

“Din punctul meu de vedere, trăim în mijlocul unor răfuieli politice, iar lucrul ăsta dăunează instituției care este una dintre puținele instituții ale statului român care a funcționat din punct de vedere economic, al cotei de piață, al ratingului. Vă felicit. E vorba de reglare de conturi. Și ați făcut probabil o greșeală, din partea unora, atunci când ați luat o atitudine în favoarea scoaterii taxei radio. Și ați făcut-o probabil cu bună credință, acum suportați consecințele”, a afirmat Gigel Știrbu.

Președintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Lucian Romașcanu, în schimb, a amintit de decizia ANI împotriva președintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu. “Problemele apărute se derulează pe toți anii, inclusiv pe 2015”, a spus Romașcanu, care a votat pentru respingerea raportului pe 2015.

Ovidiu Miculescu a prezentat rezultatele celor trei ani și a precizat că anul 2015 a fost cel mai bun din istoria Radioului, cu cea mai mare audiență, cu cel mai important rezultat financiar.

“Vorbim despre 18 milioane la final. 2015 practic înseamnă stabilizarea ca lider în piață și ca lider de audiență și lider de credibilitate al SRR, prin cele 15 posturi pe care le operează în România și unul la Chișinău. (…) În Consiliul de Administrație nu s-a făcut politică. (…) Anul 2015 a fost cel mai bun an din existența Radioului”, a subliniat președintele SRR. “Este un gest politic pe care nu încercați să îl mascați”, a mai spus Miculescu, înainte de votul la raportul pe 2015.

Deciziile luate în Comisiile reunite de cultură urmează să fie supuse aprobării plenului reunit al Parlamentului.