Confidenţialitate

Concert tribut Avicii | VIDEO

Artiști care, de-a lungul timpului, au colaborat cu regretatul dj suedez Avicii au susținut, la Stockholm, un concert în memoria acestuia.

Suferind de depresie, Tim Bergling și-a pus capăt zilelor în aprilie 2018.

Cele mai cunoscute piese din repertoriul său sunt Wake Me Up, I Could Be The One, Levels și Addicted To You.

În 2019, a fost lansat un album postum, intitulat TIM.

Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii, s-a născut în anul 1989.

Primul single  Avicii a apărut în anul 2010, fiind o colaborare cu un alt DJ suedez, John Dahlbäck.

El a fost nominalizat de două ori la Premiile Grammy, în 2012 pentru piesa “Sunshine” în colaborare cu David Guetta și în 2013 pentru piesa Levels. DJ-ul suedez a concertat și în România, la Untold.

În anul 2012 și 2013, într-un top al DJ-ilor internaționali, Avicii s-a clasat pe locul al 3-lea.

În 2014, Tim Bergling a dat semne de oboseală și a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operație de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanții invocând nevoia unei “meritate pauze”.

Hitul Wake me up, ale cărui versuri au fost scrise de americanul Aloe Blac în timpul unei călătorii cu avionul, este cea mai căutată melodie de când există aplicația Shazam.

Cu venituri de 19 milioane dolari într-un singur an, Avicii s-a clasat pe locul șase în topul Forbes celor mai bine plătiţi DJ din lume în 2015.

În octombrie 2015, Avicii s-a aflat pe cea mai înaltă treaptă din Europa Top Hit pentru patru săptămâni consecutiv cu piesa “Waiting for love”, în urma voturilor acordate de către ascultători pe europafm.ro.

În 2016, Avicii a anunțat că nu va mai apărea pe scenă după spectacolele din anul respectiv. El își motivase decizia prin dorința de a face “mai multe” lucruri în viață.