Confidenţialitate

A murit DJ-ul suedez Avicii

Muzicianul suedez Tim Bergling, cunoscut sub numele de scenă Avicii, a murit vineri.

DJ-ul avea 28 de ani.

Decesul a fost confirmat de publicistul său, Diana Baron. Nu vor fi oferite detalii suplimentare, după cum au ținut să anunțe imediat reprezentanții artistului.

Avicii a fost găsit fără suflare în capitala statului Oman, Muscat.

”Wake Me Up” și “Hey Brother” se numără printre hiturile care i-au adus notorietate mondială.

În 2016, Avicii anunţa, prin intermediul unei scrisori emoţionante, că va renunţa la concerte din cauza stării de sănătate. DJ-ul suferea de pancreatită din cauza consumului excesiv de alcool.

“Scena nu a fost pentru mine”, mărturisea ulterior pentru revista Billboard. “Sunt mai mult o persoană introvertită în general. A fost întotdeauna foarte greu pentru mine. Am adunat prea multă energie negativă”.

Agerpres aminteşte că Avicii, care a fost una dintre vedetele electro cel mai bine plătite ani de zile, a câştigat aproape 15 milioane de dolari in 2016, potrivit revistei Forbes.

Suedezul a colaborat cu mari artişti precum Madonna, Coldplay şi David Guetta, şi a urcat de două ori pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni DJ din lume în 2012 şi 2013, potrivit ”DJ Magazine”.

Colegii de breaslă au transmis condoleanţe prin mesaje postate online.

Fiul popularei actriţe suedeze Anki Lidén, Avicii şi-a lansat primele titluri în 2010, înainte de a cunoaşte o ascensiune meteorică. Hitul său “Levels”, lansat în 2011, i-a adus două nominalizări la premiile Grammy.