Comunitatea de afaceri, reacție după modificarea Codului Penal

Comunitatea de afaceri susține că ”multiple iniţiative legislative pun România pe o traiectorie descendentă din punct de vedere social şi economic”.

Camerele de Comerţ Româno-Americană şi Româno-Germană, Confederaţia Patronală Concordia şi Romanian Business Leaders arată – intr-un comunicat – că, în ultimele 18 luni, există o mobilizare fără precedent a decidenţilor în jurul unor teme periferice din punct de vedere al urgenţei şi importanţei pentru România, în timp ce priorităţi naţionale, precum educaţia, sănătatea, infrastructura, nu au depăşit stadiul de “strategii de sertar”.

”Insistenţa în direcţia modificărilor legislaţiei penale, în pofida valului de reacţii din partea societăţii şi a avertismentelor partenerilor internaţionali, crează un climat de neîncredere care afectează obiectivele asumate ale României. Aceste măsuri şi modul în care ele sunt adoptate în mod unilateral erodează credibilitatea României, scad apetitul pentru investiţii, cresc costurile pentru împrumuturile din sectoarele public şi privat şi nu în ultimul rând periclitează stabilitatea macroeconomică obţinută cu mult efort”, se arată în comunicat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS