Confidenţialitate

Compensarea prețului la carburanți va fi prelungită până la finalul anului, a transmis ministrul Energiei | AUDIO

Guvernul prelungește compensarea prețului la carburanți până la sfârșitul anului. În aceste condiții, este de așteptat ca până la 1 ianuarie, prețul motorinei și al benzinei să fie redus în continuare, la casă, cu 50 de bani pe litru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o declarație pentru Europa FM:

„Intră astăzi în ședința de guvern, în ședința de guvern de astăzi ordonanța co-inițiată de noi, de Ministerul de Finanțe, va fi aprobată pentru încă trei luni de zile, practic până la sâfrșitul anului, tot cu 50 de bani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miniștrii Energiei din Uniunea Europeană se reunesc vineri la Bruxelles în cadrul unei întâlniri extraordinare. Aceștia vor discuta despre avarierea gazoductelor Nord Stream 1 și 2 dar vor negocia și răspunsurile la criza energetică propuse de Comisie.

Este vorba despre suprataxarea companiilor din energie, inclusiv a traderilor și a celor care prelucrează țiței și gaze.

De asemenea, Comisia Europeană a propus reducerea consumului de energie electrică cu cel puțin 10% în timpul orelor de vârf de preț.

Miniștrii Energiei trebuie să ajungă la un consens și în ceea ce privește înghețarea prețului la gaze.

Care este propunerea României explică ministrul Energiei, Virgil Popescu:

„Vorbesc de toate sursele de gaze naturale.

-Și avansați o cifră?

Nu, Comisia trebuie să vină să facă o propunere. Comisia, la nivel european știe exact intrările din toate statele membre de gaze naturale, noi solicităm Comisiei să vină cu o propunere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Rabla pentru becuri: Aduci un bec vechi și primești un voucher de 200 de lei pentru a cumpăra un altul de tip LED, explică ministrul Mediului | AUDIO