Confidenţialitate

Comisia Europeană confirmă plângerea lui Liviu Dragnea privind ancheta OLAF

Comisia Europeană confirmă plângerea lui Liviu Dragnea privind ancheta OLAF, potrivit unui purtător de cuvânt citat de Digi 24.

Pe site-ul Curții Europene de Justiție plângerea lui Liviu Dragnea apare înregistrată la data de 11 decembrie 2018, cu numărul T728/18.

Legăturile lui Liviu Dragnea cu anchetele OLAF apar din 2017.

Oficiul European de Luptă Antifraudă a finalizat pe parcursul anului 2017 aproape 200 de anchete de mare amploare, cele mai multe dintre acestea – 11 – având în vizor folosirea fondurilor Uniunii Europene în România.
Potrivit raportului pe 2017 al organizaţiei, OLAF a recomandat recuperarea a peste 3 miliarde de euro la bugetul Uniunii.
România conduce în clasamentul cazurilor finalizate în 2017, fiind urmată îndeaproape de Ungaria şi Polonia.
Deși nu-l menționează exact in raport, OLAF face referire la cazul Tel-Drum, în care Direcția Națională Anticorupție a declanșat urmărirea penală față de liderul PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.

În dosarul TelDrum, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene in privinţa acordării de contracte către această firmă.