Comisia Europeană a întrerupt din nou plăţile pentru POSDRU

 

Executivul de la Bruxelles a notificat Ministerul Fondurilor Europene cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară din 31 decembrie 2015. Aceasta conţine cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012, potrivit News.ro.

De vină sunt neregulile în funcţionarea sistemului de management şi control al POSDRU, legate de procedurile de selecţie a proiectelor şi verificările realizate de Autoritatea de Management şi Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministerelor Muncii și Educaţiei.

În acest moment, potrivit news.ro, autorităţile de la Bucureşti încearcă să limiteze pagubele după noua întrerupere a plăţilor.

Plăţile pe POSDRU au fost întrerupte sau suspendate de mai multe ori, pe fondul suspiciunilor de fraudă. Ce se întîmplă acum ar putea da o lovitură planurilor autorităților, care sperau într-un grad de absorbţie de 75-80%.

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a fost unul dintre cele mai importante programe cu fonduri europene din perioada 2007-2013, în care România a avut alocate 3,4 miliarde euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS