Comisia Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro

Comisia Europeană a sancționat Facebook, deoarece reprezentanții rețelei de socializare au furnizat informații înșelătoare despre preluarea serviciului de mesagerie WhatsApp.

În 2014, atunci când a preluat WhatsApp, Facebook a susținut că nu poate contecta automat conturile utilizatorilor celor două companii, numai că, după 2 ani, a lansat un serviciu care făcea exact acest lucru. Comisia Europeană susține că angajații Facebook știau încă de atunci de această posibilitate. Pentru că a cooperat și a recunoscut neregulile, Facebook a fost amendată cu doar 110 milioane de euro, în loc de 1% din cifra de afaceri, adică 276 de milioane de dolari.

Recent, Facebook a fost sancționată cu 150.000 de dolari de autoritatea pentru protecția datelor din Franța, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către furnizorii de publicitate.

Și aplicația de mesagerie WhatsApp a fost amendată cu 3 milioane de euro, în Italia, pentru nu a dat dovadă de suficientă transparență în privința împărțirii datelor cu Facebook. Autoritățile italiene au atras atenția că WhatsApp nu a indicat în mod adecvat posibilitatea ca utilizatorii aplicației să refuze transferul datelor personale către Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS