Confidenţialitate

Colegiului Medicilor Sibiu: Proceduri medicale obișnuite, prezentate ca fiind abuzive

Colegiului Medicilor Sibiu a reacționat după acuzațiile unui fostului angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență, care a spus că pacienții din Terapie Intensivă erau sedați excesiv și legați de paturi, mulți decedând din această cauză.

Colegiul Medicilor Sibiu anunța că nu va putea avea un punct de vedere final, cât timp sunt în desfășurare mai multe anchete, cea internă, făcută de spital, o anchetă penală ca urmare a autosesizării Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și una a Corpului de Control al Ministrului Sănătății.

Cu toate acestea, CMS precizează că proceduri medicale obișnuite într-un serviciu ATI, cum sunt sedarea și legarea de pat a bolnavilor intubați ca să nu-și facă rău sunt prevăzute în protocoale medicale naționale și internaționale.

Prezentarea acestora ca fiind practici abuzive denotă absența unor cunoștințe medicale minime în domeniu, spun reprezentanții Colegiului Medicilor din Sibiu.

Colegiul Medicilor Sibiu consideră că aruncarea în derizoriu a efortului depus de medici in ultimul an, prin acuzații „nefondate” poate aduce deservicii majore atât actului medical cît și  pacienților.