Colectiv, rechizitoriu: cineva din public a încercat să stingă flăcările cu bere

      Rechizitoriul procurorilor în cazul incendiului de la Colectiv scoate la iveală detalii despre ce s-a întâmplat în noaptea de 30 octombrie.

În ceea privește declarațiile martorilor, aceștia povestesc cum, atunci când a luat foc primul stâlp, nimeni nu s-a panicat pentru că erau siguri că cineva va interveni. În plus, vocalistul trupei Goodbye to Gravity a cerut un extinctor, iar cineva din public a încercat să stingă primele flăcări cu bere. Tinerii prezenți la concert mai spun că panica s-a instalat atunci când au văzut cât de repede se extinde focul și că și tavanul este în flăcări. Martorii vorbesc și despre busculada care s-a creat la ieșire în încercarea celor prezenți de a se salva. Din acest motiv, ieșirea a fost blocată de o grămadă formată din oameni și cei care reușeau să iasă se cățărau pur și simplu pe cei căzuți, fiind apoi trași afară de cei care reușiseră să iasă deja.

Acum, după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat dosarul Colectiv, rechizitoriul arată că patronii clubului, patroana firmei de artificii şi unul dintre angajaţii acestei societăţi sunt trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. În plus, patroana firmei de artificii va fi judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Documentul menționează și faptul că inculpaţii au fost interesaţi mai mult de acustica halei şi limitarea cheltuielilor alocate lucrărilor de construire şi amenajare, fiind mai puţin preocupaţi de siguranţa şi sănătatea propriilor angajaţi şi clienţilor.

De cealaltă parte, președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, este de părere că procurorii s-au grăbit cu finalizarea rechizitoriului.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS